Foto: Utryckning Uppsala

Tre misstänkta för rån och misshandel i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utredde under natten mot fredag ett misstänkt människorov och drog igång en insats vid ett flerfamiljshus i Uppsala.

Insatsen pågick hela natten och tre personer greps, men misstanken om människorov har på fredagsmorgonen tagits bort, och det rör sig istället om rån och misshandel.

Polisen ryckte vid kl 21.19 torsdagskvällen ut på ett larm från en privatperson, och åkte med flera patruller till ett flerfamiljshus i Uppsala.

– Det som har inträffat är att vi klockan 21.19 fick ett samtal från en person om att en man i 20-års åldern ska ha blivit bortförd mot sin vilja, säger Emil Sundqvist, vakthavande befäl polisregion Mitt.

Området kring huset har sökts igenom med hund och även den regionala insatsstyrkan deltog i insatsen.

– Vi har även jobbat i de centrala delarna av Uppsala, säger Emil Sundqvist.

Polisen tystlåten

Under natten mot fredag var det länge oklart exakt vad som har hänt på adressen.

– Under natten inleddes en förundersökning om människorov, utpressning och rån, men det har nu under morgonen ändrats till rånmisshandel och grovt olaga hot, säger Emil Sundqvist.

Polisen har i övrigt varit mycket förtegen kring händelsen.

Tre gripna – ej för människorov

Vid kl 05 avslutades insatsen, och polis bekräftade att man gripit tre personer. Åklagaren har sedan beslutat att frige männen efter förhör.

De var initialt misstänkta för människorov, den misstanken gäller inte längre, däremot är de fortfarande misstänkta för rånmisshandel och grovt olaga hot.

– Vi har hållit flera förhör under natten, och vi fortsätter att jobba med det här under dagen, säger Emil Sundqvist, vakthavande befäl polisregion Mitt.

Polisen har varit i kontakt med personen som befarades ha blivit bortförd och den personen är inte fysiskt skadad, enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.