Under natten pågick dörrknackning i området för skottlossningen i Sala Backe i Uppsala. Foto: Utryckning Uppsala

Misstänkt mordförsök i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

En skottskadad man i 20-årsåldern sökte under natten vård på Danderyds sjukhus i Stockholm. Polisen misstänker att han sköts i Uppsala tidigare under kvällen.

Polisen fick vid 21.30-tiden samtal om att skott hördes i stadsdelen Sala Backe i Uppsala. På platsen hittades tomhylsor. Minst en kula ska enligt uppgifter ha gått in vid en balkong, enligt uppgifter till SVT.

– Senare under natten inkommer en skottskadad man till en akutmottagning vid Danderyds sjukhus i Stockholm. Vi misstänker att han är skjuten i Uppsala, säger Mats Länn vid polisen, till nyhetsbyrån TT.

Skjutningarna i Uppsala 2021

Flera beskjutna

Händelsen rubriceras som försök till mord och grovt vapenbrott.

– Vi har pratat med flera personer som uppger att de blivit beskjutna, så de är också uppsatta som målsägare. Om de var på platsen tillsammans med den skjutne mannen vet jag inte, säger Tobias Ahlen, presstalesperson vid polisen.

Vid 07-tiden på tisdagsmorgonen var ingen misstänkt frihetsberövad.

– Vi söker iakttagelser från den här händelsen och vill komma i kontakt med vittnen som sett personer eller fordon som var där eller som lämnade platsen, säger Tobias Ahlen.

Polisen har vid tidigare tillfällen gjort insatser vid samma hus. Så sent som i augusti var insatsstyrkan på plats vid adressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningarna i Uppsala 2021

Mer i ämnet