Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jihan Salehi bor i området och hörde ljudet av skottlossningen. Foto: SVT/Utryckning Uppsala

Skottlossning mot bostad i Sävja – ingen gripen

Uppdaterad
Publicerad

Vid midnatt inkom ett flertal larm från boende i Sävja i Uppsala om skottlossning i stadsdelen. Flera polispatruller åkte ut till platsen, som sedan dess har varit avspärrad.

– Vi inväntar nu den tekniska undersökningen, men händelsen är rubricerad som försök till mord och grovt vapenbrott, säger Daniel Winge, RLC-befäl vid polisen.

När polisen under natten till måndagen kom ut till platsen konstaterades att en skjutning hade ägt rum i bostadsområdet Sävja i Uppsala. Ingen påträffades skadad på platsen och ingen har heller gripits. Platsen spärrades tidigt av och polisen har vidtagit flera utredningsåtgärder, som exempelvis dörrknackning.

– Det har i övrigt varit en lugn natt vilket har möjliggjort för oss att vara på plats hela tiden och fortsätta arbetet, säger Daniel Winge, RLC-befäl vid polisen.

Skjutningar i Sävja

Polisen söker vittnen

Under dagen kommer en teknisk undersökning att inledas. När det förväntas vara färdigt kan polisen inte uttala sig om. Inte heller hur länge platsen kommer att vara avspärrad kan sägas säkert.

För den som befunnit sig i området och gjort iakttagelser av händelsen uppmanar polisen till att ringa in informationen till 114 14.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Utryckning Uppsala

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Sävja

Mer i ämnet