Foto: Utryckning Uppsala

Misstänkt våldtäkt i Uppsalapark

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna misstänks ha blivit våldtagen i Frodeparken i centrala Uppsala, under natten mot söndagen.

Det misstänkta övergreppet ska ha skett någon gång mellan kvart i fem och fem på morgonen. Kvinnan ska själv ha tagit sig till Akademiska sjukhuset för vård.

– Vi blev kontaktade av Akademiska sjukhuset strax innan klockan 6 på morgonen. Vi har talat med kvinnan och upprättat en anmälan om misstänkt våldtäkt, säger Daniel Winge, RLC-befäl vid Uppsalapolisen.

Polisen spärrade under söndagen av delar av Frodeparken för teknisk undersökning. Ingen person har gripits för det misstänkta brottet, men polisen letar efter flera misstänkta gärningspersoner.

– Det rör sig om flera personer, men det är oklart hur många som varit aktiva, säger Patrik Henriksson, jourhavande förundersökningsledare på Uppsalapolisen.

Polisen söker nu efter vittnen till händelsen. Om någon har uppgifter om det misstänkta brottet uppmanas de att ringa polisen på 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.