Grete Metlid, polisinspektör i Norge, visar en bild på den misstänkte under en presskonferens. Foto: NRK/Norsk polis

Misstänkte Oslo-mördaren finns på video

Uppdaterad
Publicerad

Den 20-årige Uppsalabo som misstänks för att ha knivmördat en 24-årig man i Oslo, tros ha tagit sig tillbaka till sin hemstad Uppsala efter mordet. Där slutar spåren, enligt norsk polis.

20-åringen ska finnas på övervakningsfilm där han på samma dag som mordet skedde kliver på ett tåg i Oslo 16.56 mot Stockholm. Norsk polis misstänker sedan att mannen åkt vidare mot Uppsala.

– Vi har observation, video och annan information om att han gått på tåget från Oslo klockan 16.56 till Stockholm. Vi menar också att han åkte vidare hem till Uppsala efter det, säger polisinspektör i Norge, Grete Metlid.

Polisen vill fortfarande ha in tips från allmänheten. Under måndagen gick polisen ut med informationen att man arbetar utifrån att 20-åringen varken befinner sig i Norge eller Sverige längre. Han är internationellt efterlyst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.