Norsk polis söker fortfarande efter den Uppsalobo som misstänks för knivmordet i Oslo i förra veckan. Norsk polis bekräftar att de jobbar tätt ihop med svensk polis. Foto: NRK/Norsk polis

Norska polisen: Tror inte han är i Sverige eller Norge

Publicerad

Den norska polisen har fortfarande inte gripit den Uppsalabo som misstänks för det uppmärksammade knivmordet som inträffade i Norge förra veckan.
– Vi jobbar tätt med polisen i Sverige, säger Grete Metlid, förundersökningsledare vid den norska polisen.

Hur samarbetet med den svenska polisen ser ut har inte den norska polisen berättat. Enligt polisen i Uppsala pågår någon typ av samarbete med polisen även lokalt i Uppsala, men man vill inte gå in på detaljer.

– Vi har haft samarbete också med polisen i Uppsala, säger Grete Metlid, polisinspektör till SVT Uppsala på måndagseftermiddagen.

Har ni fått några tips från polisen här?

– Vi har självklart fått information. Men jag kan inte gå in på vad det handlar om. Men givetvis är det centralt nu var han kan befinna sig och även uppgifter om hans person och historik runt honom att göra.

Nu är bilder på honom vitt spridda och han är internationellt efterlyst. Hur länge kan man hålla sig undan?

– Det är förstås svårt att säga. Men det är i alla fall väldigt krävande och svårt att vara på rymmen när man är efterlyst på det här sättet och vi hoppas ju att han snarast grips eller själv väljer att kontakta polisen där han är.

Den norska polisen säger också att de jobbar utifrån att den misstänkte mannen inte befinner sig vare sig i Sverige eller Norge, men mer detaljer än så vill man inte gå ut med.

Tidigare känd av polisen i Sverige

Även norsk polis gick ut med en efterlysning på den svenska 20-åriga Uppsalabo, som misstänks ha knivmördat en person i Oslo i förra veckan.

Han är tidigare känd av svensk polis och har dömts till fängelse för bland annat ett knivrån i Uppsala, efter att ha trängt sig in i en bostad, knivhotat de boende och stulit värdesaker.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer