Foto: Utryckning Uppsala/Arkivbild

Mördade sin syster – döms till 17 års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Mannen ska ha knivhuggit sin syster till döds. Det skedde i kvinnans hem i somras och motivet ska ha varit en tvist om en sommarstuga. Nu döms mannen till 17 års fängelse för mord.

Det var den 5 augusti förra året som en kvinna hittades död av sin make på deras gemensamma gård utanför Grillby i Enköpings kommun. Kort därefter kunde hennes egen bror gripas.

Enligt domen i tingsrätten ska mannen svarat ”jag tror det” när polisen frågade om han förstod varför de sökt upp honom. Men därefter har han inte svarat på några frågor i förhör med polisen.

Anhörig hittade avliden kvinna – polisen misstänker mord

Kvinnan var svårt knivskuren i bland annat halsen och ska ha förblött på platsen.

Döms till 17 års fängelse

Mannen döms till 17 års fängelse och ska utöver det också betala skadestånd till sin systers man och deras två barn om 60.000 kronor vardera.

– Jag hade yrkat på livstid. Och överklagar han så kommer jag också att klaga. Men än är det för tidigt att säga, jag måste läsa domen mer noggrant, säger Thomas Bälter Nordenman.

Åklagare Thomas Bälter Nordenman Foto: SVT

Mannens advokat hälsar att den nu dömde brodern ”mår dåligt” men att de inte hunnit gå igenom domen ordentligt än.

– Åklagaren yrkar på livsstid men har egentligen inget fog för

Försvarsadvokat Marthin Högsten Foto: SVT

det. Tingsrätten har istället gått på vår linje om att det hela inte var planerat på något sätt. Nu ska vi läsa domen ordentligt och sedan överväga ett överklagande, säger Marthin Högsten, advokat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Anhörig hittade avliden kvinna – polisen misstänker mord

Mer i ämnet