Foto: Utryckning Uppsala

Mördade sin syster över sommarstuga

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 60-årsåldern som åtalats för mord på sin syster utanför Enköping i somras är skyldig. Det har tingsrätten kommit fram till.

I dag hölls slutpläderingar i tingsrätten om mordet, där en kvinna hittades död på en gård utanför Grillby. Kvinnan hade halsen avskuren och kort därefter greps hennes bror som misstänkt. I hans bil hittades sedan hennes blod och eftersom mannen skadade handen på brottsplatsen, återfanns hans blod där.

Mannen har under förhör hävdat att han har dåliga minnesbilder av den kvällen då systern mördades och har förklarat att han inte kan tänka sig att han skulle ha gjort något sådant.

Motivet till mordet var en tvist om en sommarstuga och mannen också har medgivit att han och systern var osams.

Ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning

Tingsrätten har nu beslutat att det finns övertygande bevisning för att den åtalade mannen begått mordet, och att han ska genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning.

Efter det kommer rättegången att återupptas och tingsrätten besluta om mannen ska dömas till fängelse eller rättspsykiatrisk vård.

Åklagaren i målet, Thomas Bälter Nordenman, är inte förvånad över tingsrättens beslut i dag.

– Bevisningen är omfattande och det stod klart tidigt. Det var ganska klarlagt att han skulle dömas, nu återstår bara frågan om det blir fängelse eller vård, säger han.

Mannens försvarsadvokat Marthin Högsten säger att hans klient har accepterat en rättspsykiatrisk undersökning.

– Han mår inte bra. Och hans inställning är som den varit från början – han förnekar brott, säger Marthin Högsten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Anhörig hittade avliden kvinna – polisen misstänker mord

Mer i ämnet