Foto: Google Earth/SVT

Anhållen för attack mot barn i Enköping

Uppdaterad
Publicerad

En man har sitter anhållen misstänkt för misshandel och grovt olaga hot sedan han misstänks ha angripit ett barn i Enköping.

Vid 15-tiden slog förbipasserande larm om att en man i 45-års åldern betedde sig hotfullt i området Galgvreten i västra Enköping. En flicka i lågstadieåldern ska ha blivit angripen av mannen.

– Det rör sig om fysiskt våld, men mer än så kan jag inte gå in på i nuläget, säger Daniel Wikdahl som är presstalesperson för RLC.

Handlingen bedöms som allvarlig av polisen, som först inledde en förundersökning med brottsrubriceringen ”försök till mord”.

– Detta rör sig om initala uppgifter, men vi bedömer att det är bättre att ligga för högt än för lågt för att kunna lägga ut rätt resurser, säger Daniel Wikdahl.

Under onsdagskvällen kopplades åklagare in i ärendet och beslutade att anhålla mannen misstänkt för misshandel och grovt olaga hot.

Flickan uppskakad av händelsen

Flickan ska inte ha behövt uppsöka sjukvård men är, enligt polisens presstalesman Daniel Wikdahl, ”uppskakad av händelsen”.

Under händelsen ska en vuxen befunnit sig bredvid flickan, men hur de tog sig från platsen och hur de avvärjde attacken är i nuläget oklart. De ska sedan ha ringt polisen hemifrån och informerat om händelsen.

Polisen genomsökte området och kunde identifiera mannen. Han greps på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.