Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kicki Antoniadou har idag stöd för sina händer – hör henne berätta om sin sjukdom i videon. Foto: David Rydell/SVT

Kickis ms-diagnos tog över 10 år: ”Den jag är idag vill jag inte lära känna”

Uppdaterad
Publicerad

Kicki Antoniadou besökte Capio i Sävja första gången 2009. Totalt sett besökte hon vårdcentralen 17 gånger med samma symptom och fick varje gång diagnosen depression. Först 2021 fick hon en MRT och det visade sig att det handlade om ms, multipel skleros.

Kicki Antoniadou är utbildad undersköterska och arbetade natt på en psykiatriavdelning när hon kände att benen domnade bort. Hon provade att gå runt, men domningen försvann inte. De nästkommande dagarna rörde sig domningen uppåt mot magen.

– Jag vill kunna jobba men jag kan inte jobba, för jag har inte ork. Vissa dagar mår jag jättebra, andra dagar ligger jag flera dagar i sängen.

Capios svar

I ett mail till SVT svarar Capio: ”Vi har, utifrån patientsekretessen, ej möjlighet att diskutera enskilda fall i media och kommer därför ej uttala oss utöver följande: Vi har utrett händelsen internt och redovisat till IVO de brister vi kunnat identifiera. Vi beklagar att patienten inte fått det omhändertagande som hen skulle fått och att diagnos och behandling försenats.”

Kicki Antoniadou anmälde händelsen till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, som bedömde att vårdgivaren inte säkerställt att patienten fått god vård. Hon har även gjort anmälningar till patientförsäkringsbolaget Löf och till Socialstyrelsen.

Hör Kicki Antoniadou berätta om sin sjukdom i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.