Nattklubbsvakt i Uppsala skjuten i benet – en person anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades klockan 23.16 på lördagen om att en vakt blivit skjuten i benet. Under måndagen anhölls en man i 20-årsåldern misstänkt för försök till mord samt grovt vapenbrott.

Polisen larmades till en nattklubb i centrala Uppsala sent på lördagskvällen efter att en ordningsvakt blivit skjuten i benet.

– Skjutningen var i anslutning till nattklubben eller krogen, men jag kan inte svara på om det var inomhus eller utomhus, säger Daniel Ågren, vakthavande befäl vid polisen.

Enligt polisen lämnade den misstänkta gärningsmannen platsen på elsparkcykel. Under natten till söndag greps en misstänkt gärningsperson, en man i 20-årsåldern, som senare under måndagen anhölls misstänkt för försök till mord alternativt grov misshandel samt grovt vapenbrott.

”En plats där många personer rör sig”

Den skjutna vakten fördes till sjukhus för vård, skadeläget var oklart. Hur många skott som avlossats eller om det varit risk för att andra kommit till skada var inte heller något vakthavande befäl hade uppgifter om.

– Det jag kan säga är att generellt så är det mycket människor i rörelse där en lördag vid 23 då det inträffade, säger Daniel Ågren.

Platsen spärrades av för teknisk undersökning och polisen genomförde diverse utredningsåtgärder.

En förundersökning om mordförsök alternativt grov misshandel samt grovt vapenbrott har inletts.

Det har inträffat flera incidenter i anslutning till klubben under senare år, bland annat exploderade en sprängladdning i januari 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.