Arkivbild. Foto: TT

Nedfallna träd blockerar vägar på flera håll

Uppdaterad
Publicerad

En blåsig midsommarafton ligger bakom flera trafikblockerande träd runtom i länet. Räddningstjänsten bistår just nu på två platser i Östhammar.

Den blåsiga starten på midsommarhelgen har ställt till det på vägarna här och där i länet. Flertalet träd har fallit för vinden och blockerar trafikflöden, framförallt i Östhammars kommun.

På väg 290, mot Forsmark till, blockerar ett större och flera mindre träd vägbanan och även på väg 288 i närheten av Gimo, på väg mot Östhammar, är träd ett hinder för trafiken.

– Nu när det blåser så mycket som det gör så har vi tagit ett policybeslut om att bara åka ut på nedfallna träd när det finns risk att de faller över byggnader eller människor. Men vid de här två händelserna är vi på plats och hjälper till, säger Magnus Skyttberg, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral.

Vid 9.30 ser trädproblemen på vägarna i Östhammar ut att vara lösta. Det fortsätter dock att vara mindre problem med blockerande träd på andra vägar i länet. På Trafikverkets hemsida går det att följa vilka vägar som har inrapporterade problem för tillfället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.