Nu läggs konstgräsplanen på nya Studenternas

Uppdaterad
Publicerad

Sirius hemmapremiär i allsvenskan närmar sig och nya studenternas öppning likaså.

Under veckan började arbetet med att lägga konstgräsplanen.

– Nu har det gått bra, det har hänt mycket på få dagar, säger Johan Quarfordt, projektansvarig för Studenternas.

I måndags började konstgräsmattan på nya studenternas att rullas ut och när vi under onsdagen besökte arenan är en större del klar. På fredag nästa veckan ska spelplanen genomgå en certifieringskontroll, som vid ett godkännande gör planen spelklar.

– Optimala förhållanden har det inte varit men å andra sidan har det inte varit de värsta tänkbara heller. Det kunde ha varit oändligt mycket jobbigare för oss just nu. Vi får glädjas över att vi har haft en förhållandevis gynnsam väderlek. Framförallt nu när vi behöver det och fortfarande har tid på oss till premiären, säger Johan Quarfordt.

Miljövänligare konstgräsplaner

SVT nyheter Uppsala har tidigare rapporterat om att Uppsala kommun tillsammans  med universitetet har samarbetat i ett projekt för en miljövänligare lösning på konstgräsplaner. Det handlar bland annat om att ersätta plastgranuleter med kokos eller kork. Men med hänvisning till kvalitetskrav för de spelegenskaper som eftersträvas så föll valet på granulat när konstgräsplanen nu läggs på studenternas.

– Så fort ett alternativ är godkänt och att man ser att det inte finns några andra konsekvenser som är negativa så måste man vara öppen och lyssna på det. Och byta om det finns tillräckliga skäl för det, säger Johan Quarfordt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.