Foto: Fritidsbanken/Upplands idrottsförbund

Ny ”fritidsbank” öppnar i Enköping

Publicerad

Snart öppnar en ny fritidsbank i Enköping dit privatpersoner kan vända sig för att gratis låna sport- och fritidsutrustning till sina aktiviteter.

Första mars öppnar den nya fritidsbanken, som fungerar som ett bibliotek för utlåning av sport-och fritidsutrustning. Men redan nu kan man gå till Västerledstorg och låna av det som samlats in hittills.

Den nya fritidsbanken är ett samarbete mellan kommunen och Rugbyföreningen i Enköping, och blir kommunens andra.

– Jag tycker att det är jättebra. Det finns väldigt många barn och ungdomar som inte kan vara med på aktiviteter och som inte har utrustning. Många vill prova på en aktivitet för att se om den passar och är inte så pigga på att köpa ny utrustning för det, säger Maud Sundqvist, kassör på Enköpings rugbyklubb.

Vad betyder det här samarbetet för er på Enköpings rugbyklubb?

– Vi träffar många ungdomar och märker att det är ett behov och vi kan då tillgodose det tillsammans med kommunen, säger Maud Sundqvist.

Fritidsbanken kommer att vara öppen två vardagskvällar och en helgdag i veckan och utrustningen går att låna i 14 dagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.