Hör Henrik Lillsjö sia om framtiden för kulturlivet i Uppsala i klippet. Foto: Julia Carlbaum/SVT

Nya vd:n tror att folk kommer hitta tillbaka till UKK

Uppdaterad
Publicerad

Det är första dagen på jobbet för Henrik Lillsjö, ny vd och konstnärlig ledare på Uppsala konsert och kongress. Men han börjar jobbet i en uppförsbacke.

Henrik Lillsjö kommer direkt från jobbet som tillförodnad vd och konserthuschef på Vara konserthus till Uppsala konsert och kongress.

Vad vill du sätta för prägel på Uppsalas kulturliv?

– Det återstår att se litegrann men framförallt vill jag att UKK ska bli en plats för alla Uppsalabor och en plats där Uppsala möts, säger Henrik Lillsjö.

Stängt till augusti

Just nu är det tufft för kultursektorn i samband med coronapandemin och dess konsekvenser. UKK håller stängt för publik verksamhet till och med söndag 31 juli. Men Henrik Lillsjö ser positivt på framtiden.

– Framförallt är det en chans och en nystart att börja på något nytt inför framtiden. Vi har ju alla möjligheter med det fina huset och den fantastiska personalen som jag förstått finns här redan. Vi kan bygga något stort och fint inför framtiden.

Hör Henrik Lillsjö sia om framtiden för kulturlivet i Uppsala i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.