Mattias Carlström, sjuksköterska, är peppad inför sommaren och den nystart som väntar räddningspersonalen i Tierp. Foto: SVT

Nytändning för Tierps räddningspersonal

Uppdaterad
Publicerad

I dag ljöd det sista larmet på Tierps brandstation och en ny era startar. All räddningspersonal flyttar nu till nya lokaler nära E4:an som inte bara möjliggör bättre arbetsmiljö utan också snabbare utryckningar.

För två år sedan togs det första spadtaget för vad som skulle bli Tierps nya räddningscentral. I dag åkte hela personalstyrkan kortege från Tierps gamla brandstation till sin nya arbetsplats (se hela följet i klippet ovan).

– Vi har verkligen längtat efter den här nya stationen. Vi ligger nu rätt till strategiskt till flera delar av kommunen och norra delen av Uppsala län. Vi kan komma ut snabbt via E4.an, säger Petra Stork, biträdande chef vid ambulansen i Tierp.

Nybygget anpassat för verksamheten

Den gamla stationen hade 40 år på nacken med flera problem som exempelvis vattenskador. Nu kommer den att rivas och ge plats för nybyggnationer.

– De här nya lokalerna är verkligen anpassade för våra ändamål. Det är bara en gång i karriären som man får vara med om något sådant här, så det känns stort för de flesta av oss, säger Mattias Carlström, sjuksköterska vid ambulansen i Tierp.

Det här innebär också att utryckningspersonalen inte måste ta en omväg via Tierps centrum för att ta sig ut på vägarna. Och kommunens invånare behöver inte störas lika mycket av sirener längre.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer