Det stormar i Vänsterpartiet – flera lokala företrädare har hoppat av den senaste tiden. Foto: TT

Nytt avhopp i Vänsterpartiet

Uppdaterad
Publicerad

Det fortsätter att storma i Vänsterpartiet, och på tisdagskvällen stod det klart att distriktsordförande Lars Thor (V) avgår.

Det är beslutet att ge Emma Wallrup fortsatt förtroende och placera henne i topp på Vänsterpartiets lista, trots att hon ligger i konflikt med en partikollega, som fått flera tunga namn inom partiet att hoppa av. Senast i raden är alltså Lars Thor (V).

Bakgrunden ska vara den konflikt som finns mellan riksdagsledamoten Jens Holm och partikollegan och riksdagsledamoten Emma Wallrup. Jens Hom har polisanmält sin kollega för trakasserier och Emma Wallrup har svarat med att hon kommer att anmäla Jens Holm för förtal. Det rapporterar UNT.

Trakasserianklagelserna mot Emma Wallrup

Tidningen skriver att bråket mellan Holm och Wallrup har pågått i flera år, och utretts i omgångar av partiet. Flera namn har valt att träda tillbaka, och i går kväll kom alltså beskedet att Lars Thor sällar sig till skaran som inte vill vara med på valtåget.

”Det är olyckligt, och den här historien handlar inte om politiska motsättningar utan är personligt mellan två riksdagskandidater. Det är tråkigt att man inte har lyckats lösa det här i god tid innan omröstningarna och valet”, säger Lars Thor till UNT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trakasserianklagelserna mot Emma Wallrup

Mer i ämnet