Många ville smaka på den speciella rulltårtan. Foto: SVT

Tärnsjös egna invigning av 56:an

Uppdaterad
Publicerad

Med en rekordlång rulltårta utformad som en dubbelfilig bilväg, och med två bussar att uppleva nya vägen ifrån, lockade Tärnjös egen invigning uppåt 300 personer.

Att väg 56 invigs i Heby har rört upp känslor i den andra änden av den ombyggda vägsträckningen. Så till den grad att Tärnsjöborna beslutade att anordna en egen invigning – samma tid och samma dag som den i Heby.

– Vägen tillhör ju Tärnsjö, och vi har väntar hur länge som helst på den. Heby torg har inget med den att göra, sa arrangören Carina Hermansson till SVT Nyheter Uppsala tidigare i oktober.

Läs mer: Här invigs väg 56 i Heby

”Längtat”

Carina Hermansson säger att Tärnsjöborna har längtat efter det här i många år. Foto: SVT

Den rekordlånga rulltårtan, som såg ut som en dubbelfilig väg med godisbitar på, serverades utomhus innan det var dags för de uppåt 300  besökarna att kliva på de två bussarna och ta en tur på ombyggda 56:an.

– Jag är jätteglad över den nya vägsträckan och över att det kom så många på invigningen. Det har varit så mycket olyckor. Vi har längtat efter det här i 15-20 år, säger Carina Hermansson, arrangör av invigningen i Tärnsjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.