Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En person som ännu inte identifierats hittades i Fyrisån under måndagskvällen. Polisen utreder händelsen som mord och hoppas att en rättsmedicinsk undersökning ska ge svar kring dödsorsaken och personens identitet. Foto: Utryckning Uppsala

Oidentifierad person hittad död i Fyrisån – polisen utreder mord

Uppdaterad
Publicerad

En ännu oidentifierad person hittades död i Fyrisån under måndagskvällen. Polisen utreder misstänkt mord då man vill utreda närmare vad som hänt.

– Vi har omvärderat händelsen, säger Roland Komaromi vid polisen.

Vid 19-tiden på måndagskvällen larmades polisen till Fyrisån efter att allmänheten sett något misstänkt i vattnet.

På plats konstaterades att det rörde sig om en kropp. Initialt misstänkte polisen inget brott men dagen efter har man omvärderat händelsen.

– Det finns i nuläget ingen känd dödsorsak eller förklaring till varför kroppen har hamnat i vattnet, säger Roland Komaromi men betonar att det är en ren rutinåtgärd.

– Det har inte tillkommit något som talar för att det skett ett mord. Men vi vill utreda om personen har dött av drunkning eller något annat, fortsätter han.

Rättsmedicinsk undersökning väntar

Personen är i nuläget inte identifierad och ingen har hört av sig och saknat någon. Nu ska kroppen genomgå en rättsmedicinsk undersökning för att slå fast en mer exakt ålder och därigenom kunna identifiera personen.

– Vi vill få en bättre bild av vem den här personen var, se vilka relationer den haft, samt fastställa dödsorsaken, säger Roland Komaromi.

Då personen fortfarande är oidentifierad har inga anhöriga kunnat underrättas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.