Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ökat antal sexannonser i Uppsala – så spanar polisen på köparna Foto: SVT

Polisens spanare: Fler sexannonser i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

De senaste veckorna har antalet annonser, där kvinnor i Uppsala erbjuder sex mot betalning, ökat på nätet. Annonserna har ökat från 15-20 stycken en vanlig helg, till ett 30-tal. Polisens spanare ser allvarligt på situationen.
– Det viktigt att man hör av sig om man som granne ser eller hör något, säger Annika Svensson, områdespolis i Uppsala.

– Det handlar om en ökad efterfrågan, helt enkelt – fler män vill köpa sex. och då skickar människohandlarna hit fler tjejer och då blir det fler annonser, säger Annika Svensson, områdespolis i Uppsala som arbetar inriktat mot prostitution.

Annonserna har ökat från 15-20 stycken en vanlig helg, till ett 30-tal.

Polisen, som satt till extra resurser, söker kontakt med de unga kvinnorna i annonserna och försöker få fram en adress till platsen där sexköpen sker.

– Sedan åker vi dit och pratar med kvinnorna eller spanar utanför för att få fast sexköparna, säger Annika Svensson.

Vill ha allmänhetens hjälp

Sedan tidigare har polisen ett bra samarbete med stadens hotell och personal brukar larma om de ser något misstänkt som kan sättas i samband med sexköp. Men man vill också ha allmänhetens hjälp för att få fast sexköpare.

– Vi ser att det blir vanligare att de sexuella tjänsterna säljs i vanliga andrahandslägenheter. Då är det viktigt att man hör av sig om man som granne ser eller hör något som kan tyda på att det pågår sexhandel i bostaden. Det kan till exempel vara att det är spring dygnets alla timmar, att det står män utanför eller att man ser att det är unga kvinnor i lägenheten som inte rör sig ute, säger Annika Svensson.

Hör mer om hur polisen jobbar mot prostitution i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer