Foto: Utryckning Uppsala

Olycka i morgonrusningen – långa köer på E4:an

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan 06.30 under måndagsmorgonen inträffade en trafikolycka på E4:an i höjd med Märsta. Ett körfält stängdes av – vilket föranledde köbildning i morgonrusningen.

Larmet om olycka inkom vid 06:30-tiden. Två bilar hade krockat på E4:an i norrgående körfält i höjd med Märsta. Ett körfält stängdes av till fäljd av olyckan.

– Nog har det påverkan på trafiken alltid. Vi stänger alltid av åtminstone det körfält där krocken varit för att vi ska kunna jobba säkert, säger Ulf Tholén på Storstockholms brandförsvar.

Foto: Utryckning Uppsala

Räddningtjänsten arbetade under ett par timmar med räddningsarbete och saneringsarbete. Två bilar bärgades efter olyckan.

– Det är öppet för trafik nu i ena riktningen mot Arlanda, men det har bitvis varit långa köer under morgonen i riktning mot Stockholm. Det är flera bilar som är inblandade i olyckan, minst två personbilar, säger Joanna Ljunggren, presskommunikatör vid Trafikverket.

Foto: Utryckning Uppsala

I nuläget är förarnas skadeläge oklart.

Andra olyckor kom också under morgonen att påverka flödet. Vid Kista, på Kymlingelänken vid påfarten till E4, stod under stora delar av morgonen åtta bilar stilla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.