Foto: Cleis Nordfjell / SvD / TT

Omskärelseläkare får inte tillbaka leg

Uppdaterad
Publicerad

Den kritiserade läkaren fick sin legitimation indragen. Två gånger har han ansökt om att få legitimationen tillbaka. Men Hälso- och sjukvårdsnämnden anser inte att läkaren kommit tillrätta med sina brister.

Mannen fick sin legitimation indragen i maj 2014 då han bland annat ska ha utfört ohygieniska omskärelser utan tillräcklig bedövning sedan november 2013.

Två avslag

Läkaren överklagade beslutet till Förvaltningsrätten som den 31 mars förra året avslog hans önskan. I april 2015 ansökte läkaren om en ny legitimation, som läkare, men även den ansökan avslogs av ansvarsnämnden i juni 2015.

Har studerat lagar

Enligt läkaren själv har han sedan legitimationen blivit indragen studerat lagar och regler som gäller för att utföra bland annat omskärelse och vaccination. Och han vill gärna arbeta som hyrläkare.

Men Ansvarsnämnden anser inte att det finns tillräckliga bevis för att ge honom legitimation på nytt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.