Elsa Modig och Elvina Wirsjö tror att man kommer lyckas få fast ormen. Butikschefen har avböjt att kommentera till SVT Uppsala. Foto: SVT

Den förrymda ormen söks i matbutik – avdelning stängd

Uppdaterad
Publicerad

När personalen på livsmedelsaffären Nelins i Uppsala öppnade ett paket från Kina med smet en orm ut. Nu jagas ormen i trädgårdsavdelningen.

Sedan i onsdags förra veckan har en orm varit på rymmen efter att den smet från ett paket som öppnades i Uppsala, som SVT berättat om tidigare. Paket var adresserat till matbutiken Nelins i nordvästra delarna av Uppsala, Librobäck, men företaget ska inte ha beställt någon reptil.

SVT Uppsala har upprepade gånger sökt butikschefen som avböjt att kommentera, men som säger till UNT att man mest blev fundersamma när man upptäckte ormen.

– Det är en olustig grej för oss. Jag vet inte hur det här kan uppfattas. Men det ska inte vara någon fara vad jag förstår på ormexperten, säger han till UNT.

Butikens växthusdel har spärrats av och stängts igen och man har tagit hjälp av en ormsanerare. Det är i nuläget oklart om det rör sig om en farlig orm, det man vet är att den är svart.

Tror ormen är kvar i lokalen

– Det kan röra sig om en ofarlig orm, en motsvarighet till den svenska snoken, men jag arbetar utifrån att det är en kinesisk kobra, som är en giftig art, har ormsaneraren Thomas Thunmark tidigare sagt till SVT.

Han tror inte att ormen rymt ifrån lokalen utan att den är kvar där och jakten på ormen fortsätter med hjälp av kameror och en klistermatta, som SVT tidigare berättat om.

– Så om ormen rör sig över den så fastnar den.

I klippet ovan hör du vad butikens kunder tänker om den förrymda ormen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.