Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Oroligt bland ungdomar i Bålsta – kommunen tar krafttag. Foto: SVT

Fritidsgård flyttas till centrum – ska minska stöket bland unga

Publicerad

Hösten har varit ovanligt stökig bland de unga som rör sig ute i Bålsta. Det har fått kommunen att agera och flytta fritidsgården in till centrum.
– Det kan vara mycket bråk i centrum så det kan vara skönt att slippa det, säger Lova Norell i Bålsta.

Fritidsgården K5 i Bålsta ligger på 20 minuters gångavstånd från Bålsta centrum. Ett avstånd som kan vara en bidragande orsak till en oroligare situation i centrum.

– Det är svårt att säga varför det blev så här. Men att fritidsgården ligger en bit utanför centrumområdet kan definitivt har med saken att göra, säger Karin Sedrakyan, enhetsledare för fritidsgårdarna i Håbo kommun.

– Ungdomar har varit rastlösa. Det blir stökigt när de inte har så mycket att göra, säger Omid Issa, från gruppen Bålstapolarna som arbetar brotts- och drogförebyggande gentemot ungdomar i Bålsta.

Fritidsgård i centrum

Från och med december i år har fritidsgårdens kvällsverksamhet flyttats till centrum. Det ser flera positivt på.

– Det är ett väldigt listigt drag av kultur- och fritidsförvaltningen. Det har varit en orolig höst. Oroligare än vad vi är vana vid, säger Carl-Johan Rydén, arbetsledare för Bålstapolarna.

Hör mer om oroligheterna och slagsmålet som fick kommunen att agera, i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer