Foto: Östhammars kommun

Nya skyltar till Östhammar – förslag ska presenteras

Publicerad

Nya guideskyltar, fasadskyltar och en informationstavla finns i Östhammars stadskärna. Det är en del av ett skyltprojekt som kommunen kommer att lämna över till politikerna i höst.

En projektgrupp har tagit fram en manual med riktlinjer för nya skyltar i Östhammar kommun. I den står det bland annat om hur olika skyltar kan se ut och hur dessa sätts upp.

– Några skyltar kan man se redan nu i stadskärnan och på olika verksamheter. Vi vill se vad medborgare och politiska företrädare tycker, och då göra det så autentiskt som möjligt, säger Ulf Andersson som är näringslivschef i kommunen och projektledare för programmet.

Han berättar att projektgruppen behövde begränsa sig till stadskärnan i första hand eftersom programmet var omfattande.

”Stärka kommunens varumärke”

– Vi förstår att det har funnits ett behov. Syftet är att stärka kommunens varumärke och underlätta för besökare och invånare, säger Ulf Andersson.

Manualen lämnas till politikerna och ett beslut väntas ta i höst. I nuläget finns det inga medel eller resurser för att byta ut fler skyltar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.