Ostkakans syrliga kusin – så bakar du din egen kalvdans

Uppdaterad
Publicerad

Smaken sägs påminna om den småländska ostkakan. Kalvdansen är en traditionell svensk, och kanske lite bortglömd, maträtt.

Hör mjölkbonden Anna Ohlström berätta om hur man gör det som många kallar en delikatess.

Så gör du din egen kalvdans

1 liter råmjölk

3 st bittermandlar

2 msk flytande honung

1 tsk salt

Ingredienserna vispas ihop och gräddas i vattenbad i 175 grader i 40 min. Den kan serveras med hallon och rårörda jordgubbar med muscadosocker.

Källa: SVT recept

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.