Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stora mängder regn föll över Uppsala län i helgen – men var föll det mest? Starta klippet för att få reda på det. Foto: Utryckning Uppsala

Översvämningar efter kraftigt regn i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Flera centrala platser svämmade över i Uppsala när stora mängder regn föll över länet i helgen – ett väder som kommer att hålla i sig.

Under helgen har det fallit stora mängder regn över Uppsala län. Mellan fredag 07.00 till och med måndag 08.00 föll det 47,2 mm regn i centrala Uppsala. Toppen av regnovädret nåddes under söndagskvällen då det vid 18-tiden föll mer än fem millimeter regn i Uppsala, vilket orsakade översvämningar runt centrum.

Bland annat fylldes Järnvägsviadukten vid Gamla Uppsalagatan med vatten. Och vid 19-tiden fick räddningstjänsten rycka ut efter en översvämning i ett garage till ett flerfamiljshus i Svartbäcken.

Men föll det mest regn i Uppsala? Se klippet ovan för regntoppen.

Fortsatt rusk – men då vänder det

Under måndagen väntas mer regn, då över 13 millimeter beräknas falla, enligt SMHI. Ett väder som håller i sig i några dagar.

– Det blir fortsatt ostadigt med regn och skurar, men det kommer inte så stora mängder. Eventuellt på torsdag kan det bli mer intensivt regn, men prognosen för regnmängderna är osäker. På fredag och i helgen väntas stabilare väder, säger Deana Bajic, meteorolog.

När kan man se fram emot sol och värme igen?

– Till helgen blir det varmare 18-25 grader och soligare, säger Deana Bajic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.