• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Foto: TT

”Västra sidan” byter väderstreck när Studenternas bygger om

Uppdaterad
Publicerad

De senaste fotbollssäsongerna har Sirius supporterklubb Västra sidan skanderat sina hejaramsor från Studenternas norra kortsida. När man nu byter till ”nya” Studenternas IP under 2019 blir det med en förändring: hemmastå blir i stället på planens östra sida.

Bygget av nya Studenternas håller på för fullt. En av förändringarna under arbetet är att när det spelas fotboll på arenan under 2019 kommer hemmalagets Sirius supportrar få ett nytt vädersträck att heja ifrån.

Västra sidan hamnar nu på planens långsida – i öst. Ett flyttbesked som supporterklubbens ordförande Hannes Lind-Skogsberg välkomnar.

Hannes Lind-Skogberg är ordförande för Sirius supporterförening Västra sidan. Foto: TT / Privat

– Det är väl strålande att ha ståpalts på mittlinjen, bästa platsen på arenan! Här har de dyraste sittplatserna varit innan, men vi får vara där till ståplatspris. Det enda som är sämre är väl akustiken, säger han.

Ser framemot nya arenan

Till synes motsägande så har Västra sidan tidigare stått på planens norra kortsida. Själva namnet kommer från att supportrarna som bildade Västra sidan kommer från områden väster om Fyrisån i Uppsala, som Eriksberg och Flogsta.

– Först var vi på huvudläktaren men sedan några säsonger har vi varit på norra stå. Nu hamnar vi på östra sidan en säsong och sen får vi förhoppningsvis rota oss på norra sidan igen. Men det ska bli jättespännande att göra sig hemmastadd på nya Studenternas, även om det också är sorgligt att gamla huvudläktaren rivits, säger Hannes Lind-Skogsberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.