Pär Svärdson, vd på Apotea. Foto: SVT

Pär Svärdson utsedd till Årets företagare

Uppdaterad
Publicerad

Pär Svärdson, vd och grundare av Apotea, har av Dagens Industri tilldelats Alberts Bonniers pris till Årets företagare 2017.

Per Svärdson, grundare av Apotea i Morgongåva, har utsetts till Årets företagare av Dagens Industri.

Juryns motivering lyder:

”Pär Svärdson har än en gång bevisat sig som entreprenör och företagsbyggare. Efter att i slutet av 1990-talet byggt upp och sedan framgångsrikt sålt e-bokhandlaren Adlibris, har han de senaste fem åren tagit e-apoteket Apotea från en omsättning på 5 Mkr till 1,5 miljarder.”

– Jag vill tacka så hemskt mycket för priset och tacka mina kollegor, styrelsen och familjen. Vi har gjort det här tillsammans, skriver Pär Svärdson i ett pressmeddelande.

I juryn för Albert Bonniers pris till Årets företagare ingår Hans Jacob Bonnier, styrelseledamot i Dagens Industri och ordförande i Bonnier Family Council, Johan Andersson, vd Mellby Industrier AB, Caroline Berg, ordförande Axel Johnson AB, Mariana Burenstam Linder, grundare av Burenstam & Partner, Mikael Schiller, ordförande Acne Studios AB, samt Lotta Edling, chefredaktör Dagens Industri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.