En person har förts till sjukhus efter att ha blivit påkörd i korsningen vid Tycho hedens väg och Fålhagsleden i Uppsala. Foto: Utryckning Uppsala

Ung kvinna förd till sjukhus efter att ha blivit påkörd

Uppdaterad
Publicerad

En person har förts till Akademiska sjukhuset med oklara skador efter att ha blivit påkörd i korsningen vid Tycho hedens väg och Fålhagsleden i Uppsala. Enligt polisen rör det sig om en kvinna i 25-årsåldern.

SOS fick larm om olyckan strax före 18-tiden på onsdagen. Räddningstjänst, polis och ambulans kallades till platsen.

– Enligt våra uppgifter är det en fotgängare som har blivit påkörd av en bil i anslutning till ett övergångsställe. Personen hittades liggandes på vägen, säger Erik Westring, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

Skadeläge oklart

Polisen bekräftar räddningstjänstens uppgift och uppger att den påkörda personen är en kvinna i 25-årsåldern.

– Det är en fotgängare som har blivit påkörd av en personbil. Vi vet inte hur pass skadad hon är, säger Fabian Hamnqvist, presstalesperson vid polisregion Mitt.

Vid klockan 18.30-tiden hade kvinnan förts till Akademiska sjukhuset med oklara skador.

– Personen är förd med ambulans till Akuten på Akademiska sjukhuset men jag vet inget om skadeläget, säger Thomas Maurd, dirrigent på sjukvårdens larmcentral.

Anmälan upprättad

I samband med händelsen har polisen upprättat en anmälan om misstänkt vållande till kroppsskada.

– Än så länge vet vi inte hur olyckan har gått till men vi har gjort en anmälan, säger Fabian Hamnqvist.

Personbilen behövde bärgas från platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.