Pole dance är en krävande sport som kräver mod, styrka, flexitet och balans, säger Cecilia Eliasson, pole dance-instruktör. Foto: Privat/Photo by Andreas

Poledance-instruktör: ”En krävande sport”

Uppdaterad
Publicerad

Cecilia Eliasson jobbar till vardags som jurist men är även rutinerad akrobat sedan många år tillbaka. Hon är även instruktör och delägare i ett poledance-företag i Uppsala.

– Poledance är en träningsform, en sport. Det tävlas i det som i allt annat, men man kan inte ha för mycket kläder på sig eftersom viss bar hud behövs för att få grepp mot stången, säger hon.

POLEDANCE-TUMULT PÅ UKK

Läs mer: Pole dance-tumult på SKL:s kommundagar

Hon har förståelse för att träningsformen i vissa sammanhang kan uppfattas som striptease.

–  Jag kan förstå om man förknippar poledance med striptease, speciellt om man tidigare har stött på det i erotiska sammanhang. Det har trots allt funnits en sådan stämpel under andra halvan av 1900-talet. Men poledance är en krävande sport, genom vilken man får oerhört bra och allsidig träning, och samtidigt kan uttrycka sig genom en mängd olika dansstilar, säger Cecilia Eliasson.

Och enligt Cecilia är poledance en tuff sport som kräver mod, styrka, flexibilitet och balans.

– För dem som ser det som striptease skulle jag rekommendera att testa och se om de tycker likadant efter att faktiskt ha provat på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

POLEDANCE-TUMULT PÅ UKK

Mer i ämnet