– Det är som det är, men jag tycker kanske inte man lyssnat på att jag är sjuk, säger den nu sparkade polischefen till SVT Nyheter Uppsala. Foto: TT

Polischefen: ”Jag gjorde saker jag skäms över i dag”

Uppdaterad
Publicerad

– Jag drabbades av psykisk ohälsa och gjorde saker jag skäms över i dag.
Det säger polischefen, som fått sparken efter att ha varit narkotikapåverkad på en rejvfest på Dragon Gate, till SVT.

Polischefen, som åtalades och dömdes både för att ha använt amfetamin och för att olovligen ha gjort slagningar i polisens register, låter samlad när SVT ringer upp.

– Just nu får jag ta ansvar för saker jag gjorde när jag var sjuk, och det känns lite orättvist. Jag visade tecken på psykisk ohälsa på jobbet, men det var ingen som reagerade på det – de borde de ha gjort. Nu har jag fått diagnosen bipolär sjukdom.

Hur ser du på att du nu fått sparken?

– Det är som det är, men jag tycker kanske inte man lyssnat på att jag är sjuk. Jag sabbade livet på grund av psykisk ohälsa.

Ska du överklaga beslutet om avsked?

– Jag orkar inte göra det själv, just nu fokuserar jag på att må bra. Men facket tittar på det nu ifall de ska gå vidare med saken.

Per Ågren, polisområdeschef i Gävleborg, säger att man har följt alla åtgärder.

– Jag har uppfattar att vi har agerat utifrån våra riktlinjer, säger han till SVT Nyheter Uppsala.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer