Johan Thalberg, presstalesperson polisen: Polisens bild är att det här inte är någon olyckshändelse och att det inte ligger något brott bakom mannens fall. Foto: Mimmi Sundberg/SVT

Polisen om händelsen på UKK: ”Inget brott”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen misstänker inget brott i samband med händelsen på UKK under tisdagskvällen.

– Det jag kan säga är att polisens bild är att det här inte är någon olyckshändelse och att det inte ligger något brott bakom mannens fall, säger Johan Thalberg, presstalesperson vid Region mitt.

Baserat på utredningen och vittnesiakttagelser från platsen, har polisen skapat sig en övergripande bild. Det som har inträffat beskrivs som en tragisk händelse.

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Tor Johnsson

Polisens uppmaning: sök stöd

Johan Thalberg uppmanar de som har varit på plats och upplever obehag och oro att söka stöd.

– Och självklart uppmanar jag den som har något att tillföra till brottsutredningen att höra av sig till polisen, avslutar Johan Thalberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Vittnet: ”Hörde någon som bara skrek” Foto: SVT

* I en tidigare version av artikeln återgavs ett uttalande om att personer som känner obehag kan vända sig till kommunens krisgrupp POSOM. POSOM hanterar enbart den akuta krisen i anslutning till händelsen.

Vården: Alla vårdinrättningar i länet finns på webbplatsen 1177.se. Du kan också ringa sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177.

Jourhavande medmänniska
Jourhavande medmänniska tar emot samtal som till exempel kan handla om ensamhet, sorg och sjukdom. De har öppet varje natt 21.00–6.00. Läs mer på jourhavande-medmanniska.com. Telefonnummer: 08-702 16 80

Jourhavande präst
I jouren finns präster, pastorer och diakoner. Jouren kan även kalla in själavårdare för andra religioner. Den är öppen alla veckodagar 22.00–6.00.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsfallen på UKK

Mer i ämnet