• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Här förs en person bort av polis efter bomhotet mot Uppsala tingsrätt. Foto: Utryckning Uppsala

Förhörda personer släppta av polisen – inte misstänkta

Uppdaterad
Publicerad

Polisen förde vid 10.30-tiden på torsdagsförmiddagen bort en person från tingsrätten – drygt två timmar efter att Uppsala tingsrätt mottagit ett hot och utrymts. Polisen uppger att totalt tre personer inhämtats till förhör.

Enligt vittnesuppgifter stod polisens insatsstyrka intill när en person fördes bort- men det är oklart om personen gripits.

– De lastade in honom och körde ganska snabbt därifrån, säger ett vittne till SVT Uppsala.

Ett av de mest uppmärksammade målen som just nu pågår vid Uppsala tingsrätt är en stor mordrättegång där tre bröder och ytterligare en person står inför rätta för mordet i Gränby i november förra året. Idag skulle vittnen i målet höras.

Huruvida morgonens hot mot tingsrätten har något med den rättegången att göra är inte klarlagt.

”Jag vet ingenting”

Åklagaren i målet, Johan Strömbäck, säger att han inte tror att det finns någon koppling.

– Men jag har ingen aning, jag vet ingenting.

Dagens förhandlingar i tingsrätten skulle ha börjat klockan nio.

– Men som det ser ut nu så startar vi klockan 13 i stället, så jag hoppas att tingsrätten meddelat vittnena att vi blivit försenade.

Tre personer ska förhöras

Strax efter 10.30 inhämtades tre personer till förhör.

– De togs med från tingsrätten. Jag kan inte säga om de är kopplade till något pågående mål på plats just nu. Och de är inte misstänkta för något brott i nuläget, säger Linda Wideberg, presstalesperson vid RLC i polisregion Mitt.

Strax innan klockan 12 släpptes personerna. De är inte misstänkta för att ha något med ärendet att göra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.