Polisen söker med hundpatruller och helikopter runt Vattholma. Foto: Utryckning Uppsala

Polisen jagade man – efter inbrott, rån och krock

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort polisuppbåd jagade en man i Vattholma utanför Uppsala. Mannen misstänks för en rad brott. Det hela började med ett inbrottslarm i en villa i Gamla Uppsala vid 11-tiden på torsdagsförmiddagen.

– Larmet gick till ett vaktbolag och när en väktare kommer dit blir han misshandlad och rånad av den här inbrottstjuven, säger polisens presstalesperson Jonas Eronen.

Den misstänkte mannen lämnade Gamla Uppsala i en stulen bil och väl ute på väg 290 norrut mot Vattholma så kolliderar han med en annan bilist.

– Båda bilarna krockskadas och den andra bilisten skadas och är förd med ambulans till sjukhus. Men den misstänkte mannen kör ändå vidare, säger Jonas Eronen.

Helikopter letade

När han når Vattholma lämnar han bilen och fortsätter till fots. Där letade både polisens hundpatruller och helikopter efter honom.

– Vi vet inte om han är beväpnad, men han har uppträtt mycket våldsamt och hotfullt. Så om man bor i Vattholma och ser något misstänkt ska man inte ingripa själv utan ringa till oss direkt, säger Jonas Eronen.

Jakten avslutad

Mannen, som vid 17-tiden fortfarande var på fri fot, är misstänkt för bland annat grov stöld, olaga hot, rån, vårdslöshet i trafik och smitning.

– Vi har avslutat den jaktfasen och gått över till en utredningsfas. Flyktbilen är tagen i beslag och ska undersökas, likväl ska huset inbrottet skedde i gås igenom, säger Jonas Eronen.

– Hela händelseförloppet är ett kvitto på gärningsmannens likgiltighet och hänsynslöshet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer