Foto: Utryckning Uppsala

Död man från Falu kommun

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som hittades död i skogsområdet Lunsen på nyårsaftonen är 26 år och hemmahörande i Falu kommun. Han har varit anmäld försvunnen sedan innan jul.

Det var på vid 13-tiden på nyårsafton som två personer hittade en död man i skogsområdet Lunsen vid Sävja i södra Uppsala. Polisen hittade inga identitetshandlingar på platsen, men lyckades ändå identifiera mannen.

– Genom att han var anmäld försvunnen kunde vi genom de handlingarna identifiera mannen, berättar polisen presstalesperson Christer Nordström.

Läs mer: Man hittad död i skogen i Sävja

Hemmahörande i Falu kommun

Mannen har varit anmäld försvunnen sedan innan jul. Hans anhöriga underrättades under lördagskvällen.

– Han är 26 år och hemmahörande i Falu kommun, säger Christer Nordström.

Förundersökningen är rubricerad som mord. Förundersökningen har gått vidare under söndagen, bland annat med förhör av vittnen och andra.

– Det finns inget i nuläget som tyder på brott, men vi kan heller inte utesluta det. Därför blir den rättsmedicinska undersökningen viktigare, menar Christer Nordström.

Den kommer att ske så snart som möjligt efter nyårshelgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.