Polisens Yttre befäl på plats vid avspärrningarna. Foto: Utryckning Uppsala

Man hittad död i skogen i Sävja

Uppdaterad
Publicerad

En person har hittats avliden i ett skogsparti i Lunsen, söder om Uppsalastadsdelen Sävja. Polisen har inlett en förundersökning om mord, och söker nu kontakt med personer som har vistats i området.

Det var klockan 13 på nyårsafton som två personer hittade den döde mannen, och larmade polisen.

– Det finns skador på kroppen som gör att vi inte kan utesluta brott, säger pressinformatör Christer Nordström på Uppsalapolisen.

Okänd identitet

Polisen fann inga handlingar på mannen och kunde till en början inte fastställa hans identitet. Senare på lördagskvällen kom uppgifter om att mannen var identifierad och att polisen försöker komma i kontakt med anhöriga.

Christer Nordström beskriver skogsområdet där mannen hittades som ganska otillgängligt, och det är svårt att avgöra hur länge mannen kan ha legat på platsen.

– Men det är inte så länge tror vi, säger han.

Uppsalapolisens Christer Nordström.

Kriminaltekniker undersöker

Området spärrades av och polisens kriminaltekniker undersökte kroppen på plats under flera timmar. En förundersökning om mord har inletts.

– Vi var tvungna att få hjälp av Sjöfartsverkets helikopter för att lyfta ur kroppen ur skogen, vi fick inte ut den på något annat sätt på grund av den otroligt svårtillgängliga skogen i området, säger Christer Nordström vid Uppsalapolisen till Upsala Nya Tidning.

Polisen söker nu kontakt med personer som har vistats i området. Under eftermiddagen har flera personer förhörts. Har du sett något? Hör av dig till polisen på 114 14.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.