Polisen spärrar av brottsplatsen. Foto: Utryckning Uppsala

En gripen efter yxattack

Uppdaterad
Publicerad

Uppsalapolisen uppger nu att man har gripit en misstänkt för yxattacken i Gottsunda tidigare i dag.

På polisens hemsida står att det: ”På eftermiddagen inkommer en man till Uppsala polisstation och uppger att han är skyldig till mordförsöket. Polisen griper mannen under lugna omständigheter.”

Polisen planerar att förhöra mannen under kvällen och i morgon kan åklaragare ta beslut om det blir aktuellt med att anhålla den misstänkte.

Yxattacken i Gottsunda

Johan Thalberg, pressinformatör vid Region mitt, säger till SVT Nyheter Uppsala att det finns tänkbara motiv bakom mordförsöket, men vilka det är ville han inte närmare gå in på.

Kvinna attackerad

Under tisdagseftermiddagen ska en kvinna ha blivit attackerad med en yxa i Gottsunda i Uppsala. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök. En man överlämnade sig själv på polisstationen senare under dagen och sa sig vara skyldig till dådet.

Larmet inkom vid 14.30-tiden och flera polispatruller larmades till platsen och valde snabbt att spärra av området kring den misstänkta brottsplatsen.

– Ambulans har varit på platsen och lämnat. En person är förd till sjukhus, jag kan inte säga hur allvarligt skadad personen är, säger Uppsalapolisens presstalesperson Lisa Sannervik.

Foto: Utryckning Uppsala

Kvinnan är i vuxen ålder och polisens tekniker var på plats under tisdagseftermiddagen för att söka och insamla spår.

– Som jag förstår det är det ett mordförsök som sker utomhus, på öppen gata, där inringare meddelar att en kvinna blir misshandlad med en yxa, säger polisens presstalesperson Johan Thalberg till TT.

Blodspår

På platsen som polisen spärrade av syns tydliga blodspår. När polisen kom till platsen var gärningsmannen inte kvar. Polisen söker nu efter gärningsmän.

– Jag kan inte gå ut med några detaljer, just nu jobbar vi med att söka gärningsmännen och vill därför inte berätta mer ingående om händelsen, säger Lisa Sannervik till SVT Nyheter Uppsala.

Enligt polisen ska flera personer ha blivit vittnen till händelsen.

– Vi har fångat upp några personer i närområdet som har sett gärningen, men troligtvis finns det fler som kan ha gjort det och vi är intresserade av att komma i kontakt med alla som har uppgifter, säger Johan Thalberg till TT.

Foto: Utryckning Uppsala

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Yxattacken i Gottsunda

Mer i ämnet