Siriusjubel efter 3-0 (självmål) under måndagens fotbollsmatch, premiär i Allsvenskan, mellan IK Sirius FK och Halmstads BK på Studenternas. Foto: Staffan Claesson/TT

Premiären för Sirius: 3-0-seger mot Halmstad

Publicerad

I början av året skrev han på för allsvenska Sirius. I 3–0-segern mot Halmstad visade Noel Milleskog varför kontraktet blev över fem år.

Tunneln på Joseph Baffoe var bara början. Sedan lurade han bort Jonathan Svedberg och överlistade en chanslös Tim Erlandsson.

Sirius Noel Milleskog, ny från allsvenska kollegan Djurgården, bjöd på ett klassmål på Studenternas.

”Tror att jag har någon i ryggen”

Och när 21-åringen distinkt hade satt bollen i Erlandssons bortre hörn till 1–0 i 23:e minuten visade varför han erbjöds fem år av Uppsalaklubben i början av året.

– Jag tror att jag har någon i ryggen men inser att jag inte har det, siktar på att tunnla – vilken spelare det nu än – och försöker tunnla nästa också men det gick bra ändå. Sedan försöker jag bara skjuta hårt längs marken, säger han till Discovery+.

Nyförvärvens match

Säsongens allsvenska hemmapremiär blev sedan något av nyförvärvens match.

I en rörig situation tåade danske Yousef Salech, som också skrivit på ett femårskontrakt, in 2–0 i 56:e minuten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.