• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Patrik Engström, medarrangör till Båtveckan Foto: SVT Uppsala/Adam Sjöborg

Publikrekord på Båtveckan – arrangör nöjd med veckan

Uppdaterad
Publicerad

Nu har årets Båtvecka i Öregrund passerat, och arrangören för festivalen är nöjd med evenemanget. Det blev också ett nytt publikrekord i år.

Det var för åttonde gången som Båtveckan gick av stapeln med uppträdanden samt aktiviteter under barndagen på festivalområdet. Samtidigt som festivalen pågick var det flera båttävlingar, samt det årliga Roslagsloppet på lördagen.

Patrik Engström, som är medarrangör för festivalområdet är nöjd med veckan som började förra lördagen och pågick i sju dagar.

– Jag är mycket nöjd! Vi kunde dock haft lite varmare dagar men vi började med sol och sen blev det kallare på tisdagen och onsdagen, och sen blev det bättre väder igen till helgen, säger han.

Torsdag och fredag – rekorddagar i Öregrund

Vanligtvis brukar de ha runt 25 000 besökare som rör sig i staden, och han berättar att världsmästerskapet för båttävlingarna drog mycket folk. Men även in till festivalområdet var det många besökare, flest hittills under de år som Båtveckan varit.

– Vi har haft publikrekord i år, torsdag och fredag blev rekorddagar med antalet besökare. Som mest hade vi runt 2 700 personer en kväll och totalt var det runt 15 000 besökare, säger Patrik Engström.

Han berättar att det var som flest personer på torsdagen då E-type uppträdde.

– Det var trevlig och bra stämning då och alla åldrar, det blir himla bra då.

Hann lyssna lite på artisterna

Har det varit några utmaningar i år?

– Det är kämpigt varje år och man är en ur-vriden trasa nu. Men vi kämpar på de sista dagarna och i dag ska vi riva det sista på området innan vi är klara.

Har du själv hunnit se några artister uppträda?

– Ja, jag har hunnit lyssna litegrann, men annars är det mycket ”släcka bränder”.

Patrik Engström berättar att det skedde några incidenter under veckan, men överlag ska det ha varit en lugn Båtvecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.