Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Boende berättar om känslan efter gårdagens skjutning i Valsätra. Foto: Elsa Sandin

Reaktionerna efter skjutningen: ”Är otryggt överallt”

Uppdaterad
Publicerad

Drygt tre veckor efter midsommarskjutningen i Gottsunda larmades polisen under söndagen till en skjutning i närområdet Valsätra.

– Man är inte orolig, man är van, säger Ole Myhre som bor i Gottsunda.

Under söndagseftermiddagen larmades polisen till en skottlossning i Valsätra i Uppsala. Det är den andra skjutningen i området på mindre än en månad. På midsommarafton skadades en 14-årig pojke i en skjutning några hundra meter bort, i Gottsunda.

– Hela världen skakar. Man känner sig inte trygg någonstans, säger Ann-Charlotte Mekni som bor i Valsätra.

Ole Myhre bor i närheten av Gottsunda centrum, och hörde eller märkte ingenting under söndagens skjutning, men är generellt inte orolig.

– Det är ju aldrig någon utomstående som skjuts, bortsett från pojken som blev träffad under midsommar. Men man är inte orolig, man är van, säger Ole Myhre.

Ingen misstänkt gripen

Två män i 30-årsåldern uppges ha skadats i skjutningen. Skadeläget är fortfarande oklart. Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för skjutningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.