Enligt uppgifter är det narkotikaklassade tabletter som har beslagtagits. Foto: TT

Rekordbeslaget: Över 500 kilo narkotika

Uppdaterad
Publicerad

Den mängd narkotika som Uppsalapolisen beslagtog under julhelgen uppgår till minst ett halv ton narkotika och än är det inte färdigräknat, rapporterar UNT.

Polisen gjorde under julhelgen ett rekordstort narkotikabeslag på två adresser i stadsdelen Gottsunda.

Åklagare och förundersökningsledare Michael Ehrencrona, har i tidigare intervju med SVT Nyheter Uppsala, sagt att han skulle bli förvånad om det inte var Sveriges största narkotikatillslag av sitt slag, någonsin.

Två häktade

Det har tagit tid för polisen att gå igenom den mängd narkotika som hittades och som hittills uppgår till en vikt på mer än 500 kilo.

En 25-årig man sitter sedan tillslaget häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott. Även en man i 30-årsåldern greps i tisdags och häktades under fredagen på sannolika skäl, misstänkt för inblandning, enligt UNT.

Miljonklassen

Den äldre av de två misstänks även för grovt vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Vad för slags narkotika det rör sig om har inte åklagaren velat kommentera. Men ska enligt tidigare uppgift till Aftonbladet bestå av narkotikaklassade tabletter värt flera miljoner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.