Rektor: ”Vi överväger att sluta skicka med post”

Publicerad

Högstadieelever på flera skolor i Uppsala har ännu inte fått sina betyg för höstterminen. Orsaken är att de skickats per post och att posten ska ha blivit försenad. En av de drabbade skolorna är Västra Stenhagenskolan

– Tråkigt man vill ju visa upp det för släkt och vänner. Men det dyker säkert upp. Om de inte kommer fram alls så blir man ju lite fundersam. Man vill ju kunna räkna ihop meritpoäng och så, säger Rasmus Kjellerby som går årkurs 9 vid Västra Stenhagenskolan.

Oklart antal drabbade

Nannaskolan, Eriksbergsskolan och Västra Stenhagenskolan är tre bekräftade fall där betygen kommit bort. Men det kan röra sig om fler skolor, det utreds just nu hos Uppsala kommun.

– Postleverantören ska inte ha hunnit med sin sortering och det rör fler än bara vår post, säger Västra Stenhagenskolans rektor Camilla Uddman.

Varför skickar ni ut beygen per post?

– Vi vill undvika att eleverna ska sitta och jämföra sig i klassrummen. Men slutbetygen i 9:an får de i handen.

Hur ser ni på det här nu då?

– Nu överväger vi att sluta med postvägen efter det här

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer