Uppsalaborna upplever att Resecentrum känns tryggare, men viss områden känns fortfarande otrygga på kvällstid. Foto: SVT

Så upplevs tryggheten vid Resecentrum: ”Det har blivit bättre”

Uppdaterad
Publicerad

Sedan några år tillbaka har Polismyndigheten och Uppsala kommun arbetat med tryggheten runt Resecentrum. Bland annat har övervakningskameror satts upp och belysningen förbättrats. Men vad tycker Uppsalaborna om situationen just nu?

De personer som SVT Nyheter Uppsala har pratat med säger att de på sistone känt sig tryggare.

– Det har blivit bättre i centrum då det finns mer vakter här än tidigare. Den plats som jag känner mig otrygg på är nere vid gångtunneln då det är många gäng som hänger där, säger Lisbeth Sundin.

Under torsdagen samlades anställda från Polismyndigheten och Uppsala kommun för att prata med Uppsalaborna om hur de ser på tryggheten vid Resecentrum och andra centrala områden i Uppsala.

Enkät om trygghet

– Man känner sig tryggare under dagtid, men det finns platser där man kan känna en viss otrygghet på kvällen, säger kommunpolisen Lisa Sannervik.

Polisen och Uppsala kommun kommer också att genomföra en enkätundersökning där Uppsalaborna får tillfälle att ge sin syn på hur de upplever miljön kring centrala delarna av Uppsala. Resultatet av undersökningen ska presenteras senare i höst.

I klippet berättar Uppsalaborna mer om hur de ser på tryggheten vid Resecentrum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.