Så blir vädret sista april

Uppdaterad
Publicerad

Väderprognosen för sista april har i det längsta varit osäker. Nu verkar det som att vädret blir bättre än väntat – men var beredd på kyla.

– Vi har varit ganska osäkra på hur det lågtryck som går öster om oss kommer att röra sig och när det kommer gå in över kusten. Nu tror vi att det kommer att röra sig ganska fort norrut. Om det blir regn eller snö i Uppsala, så sker det på morgonen, säger Pererik Åberg meteorolog på SVT Nyheter.

”Inte fegt med långkalsonger”

I huvudsak spår meteorologerna att det kommer att bli en ganska vacker dag med växlande molnighet. Det blir dock inte speciellt varmt. Från 3-5 grader tidigt på morgonen till 10-11 grader under dagen. För de som vill fira valborg ute på stan i Uppsala gäller det att förbereda sig på kyla.

Sista april 2017

– Man måste ha något bra på att sitta på för det kommer att vara kallt underifrån. Sen ska man ha rätt mycket kläder på sig. Det är inte fegt att ha långkalsonger, säger Pererik Åberg, och tillägger att det kan vara bra att ha en regnponcho med sig under frukosten.

Tipset: ha våtdräkt

Att det blir kyligt i luften är inget mot temperaturen som kommer möta de flottpaddlare som ska tackla Fyrisåns fall.

– Jag hoppas att de har våtdräkt på sig. Mitt tips är att dricka måttligt och att försöka att inte doppa huvudet, säger Pererik Åberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sista april 2017

Mer i ämnet