Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Även om vi åker hela tiden hinner vi inte riktigt med”. Hör Rafael Waters (S), ordförande i gatu- och samhällsmiljönämnden, om utmaningen för Uppsalas plogbilar. Foto: Elsa Sandin/SVT

Så kämpar Uppsala mot snökaoset: ”Fullt ös”

Uppdaterad
Publicerad

Trots att Uppsalas plogbilar går på högvarv hinner kommunen inte med att hantera all snö efter ovädret som dragit in över länet. Samtidigt uteblir saltningen av gång- och cykelvägar.

Snöovädret som har dragit in över stora delar av Uppsala län har lett till stora problem i trafiken.

För att få kollektivtrafiken och gångtrafiken på banan igen jobbar kommunen med snöröjning och sandning.

Det blir dock ingen saltning av gång- och cykelvägar – så kallad sopsaltning – förrän nästa år. Beslutet att dra in sopsaltningen i oktober, november, och december fattades som en av flera åtgärder eftersom Gatu- och samhällsmiljönämnden måste spara totalt 8 miljoner kronor.

– Jag skippade cykeln i dag, jag kommer att promenera i stället tills de fått bort det värsta, säger Uppsalabon Karin Pettersson.

I klippet: Hör Uppsalaborna om hur snöovädret har påverkat dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.