Upplandsmuseet har gjort en kortare film som visar hur livet kunde ha sett under medeltiden i Enköping. Foto: Shortcut Media Group/Upplands museum

Så var livet i Enköping på medeltiden

Uppdaterad
Publicerad

Fynden från de arkeologiska utgrävningarna på den så kallade ”statt-tomten” i centrala Enköping har gett en unik inblick i hur livet såg ut i staden på medeltiden. I en ny film får man följa med till Enköping så som det var för flera hundra år sedan.

Filmen grundar sig på fynden från de arkeologiska utgrävningarna i Enköping under 2017-2018 och beskriver hur livet såg under medeltiden med fokus på 1300-talet. I videon visas även en del av alla de 26 000 fynd som arkeologerna hittat och hur dessa kan kopplas till den medeltida livsmiljön och hälsan.

Filmen är producerad av arkeologerna vid Statens historiska museer och Upplandsmuseet i samarbete med Shortcut Media i Stockholm.

I klippet ovan får du ett smakprov ur filmen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.