En av gallerians övervakningskameror fångade bråket. Foto: Polisen

Ordningsvakt åtalas för misshandel – bråket fångades på film

Uppdaterad
Publicerad

En ordningsvakt misstänks ha slagit en person i en galleria i centrala Uppsala och har åtalats för misshandel. Enligt vittnen på plats ska vakten varit aggressiv.

– Det finns ett vittne som beskriver våld från vakten, säger vice chefsåklagare Magnus Berggren.

Det var när en affär skulle stänga en kväll i slutet på juli i år som ett bråk uppstod mellan en kund och en ordningsvakt. Kunden hade framfört klagomål att butiken stängt för tidigt och ordningsvakten ska då ha svarat på klagomålen.

Bråket gick då från verbalt till fysiskt och kunden påstår att han fått ett slag utdelat i magen av ordningsvakten. Bråket fångades på film av en övervakningskamera i gallerian och ordningsvakten är nu åtalad för misshandel alternativt tjänstefel.

Ordningsvakten nekar till brott och upplevde att kunden på kort tid blev aggressiv och hotfull.

”Klart det är ovanligt”

Vice chefsåklagare Magnus Berggren säger att det inte tillhör vanligheterna att en ordningsvakt blir åtalad för misshandel.

– Kanske någon enstaka gång att det hänt, men klart att det är ovanligt.

Vilken bevisning är viktigast utom filmen?

- Förhören med vittne, målsägande och misstänkt. Det finns ett vittne som beskriver våld från vakten, säger Magnus Berggren.

Se bilder från övervakningskameran i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.