Eventuellt samband mellan helgens skottlossningar utreds

Uppdaterad
Publicerad

Utredningsarbetet fortsätter efter helgens skottlossning i Gränby i Uppsala som fyra personer nu sitter anhållna för. En åklagare har tillsatts och man undersöker om det kan finnas kopplingar till skjutningen under lördagen.

– Vi har två anhållna på sannolika skäl och två skäligen misstänkta för försök till mord. Och det består i att de har skjutit mot en lägenhet där målsägande befunnit sig.

Det säger Lars Göransson som är åklagare i fallet. Under måndagen hade polisen hunnit hålla förhör med en del av dem inblandade personerna. Senast på onsdag klockan 12 ska eventuella häktningsframställningar läggas fram.

– På lite längre sikt ska vissa saker undersökas av tekniker i Uppsala och eventuellt på NFC. Samtliga personer är fortsatt frihetsberövade i alla fall tills i morgon bitti, säger åklagaren.

”Vi undersöker om det finns kopplingar”

Under lördagseftermiddagen skottskadades ytterligare en man i samma område. En händelse som åklagaren tar i beaktande.

– Det finns naturligtvis alltid tankar när det gäller den här typen av skjutningar om det kan ha nåt gemensamt med liknande händelser. Om det finns motiv, relationer mellan personerna och så vidare. Det är lite tidigt att gå in på det, men vi undersöker om det finns några sådana kopplingar här, säger Lars Göransson.

Alla fyra anhållna nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.