Moses Ogbu blev efter tacklingen liggande i flera minuter och fick bäras av planen. Foto: Stina Stjernkvist TT / C More Sport

Säsongen kan vara över för Moses Ogbu

Uppdaterad
Publicerad

Sirius stjärnanfallare Moses Ogbu drabbades av ett benbrott efter att ha blivit glidtacklad av BK Häckens Nasiru Mohammed. Enligt lagläkare i IK Sirius, Jakob Johansson, kan skadan innebära att säsongen nu är över för Moses Ogbu.

Det var under lördagens hemmamatch mot BK Häcken som Moses Ogbu skadades i samband med glidtackling från Häckens anfallare Nasiru Mohammed. Tacklingen tog illa och Moses Ogbu fick bäras av planen och fördes till Akademiska sjukhusets akutmottagning.

– Om man tittar på bilderna ser man att Moses får kraftigt våld in från yttersidan på benet och får benet under sig. Vi körde in honom till aktuen och man kunde konstatera att han har fått en fotledsfraktur – ett benbrott i fotleden, säger IK Sirius lagläkare Jakob Johansson.

LÄS MER: Moses Ogbu till sjukhus med befarad fotskada

”Ful skada”

Glidtacklingen kan enligt lagläkaren innebära slutet på säsongen för Sirius stjänanfallare. En röntgen bekräftade under natten att det är ett benbrott. Här näst väntar operation och rehabilitering – något som i värsta fall kan ta resten av säsongen.

– Det är en ful skada och långvarig rehabilitering väntar. Det går inte att utesluta att han blir borta resten av säsongen, säger IK Sirius lagläkare Jakob Johansson.

Hur lång tid kan det ta för Moses att återhämta sig?

– Det rör sig definitivt om några månader om man räknar in rehablitering. Det är slutet på juli nu och det är bara tre månader kvar och det är han sannolikt inte tillbaka på.

Har du pratat med Moses?

– Inte idag, jag pratade med honom igårkväll när han var på sjukhuset. Även om han var väldigt samlad då är det klart att han är ledsen. Nu får vi ge honom några dagar och se hur det känns efter operation. Både smärtmässigt men även mentalt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.